Glædelig jul og godt nytår

Julefreden sænker sig så småt over det smukke helligåndskloster midt i Aalborg. Der er – som I kan se på billedet – lys i mørket, og nu går det, i kalendermæssig forstand og forhåbentlig også på andre måder mod lysere tider.

2020 har været et år, hvor mange af de aktiviteter, der plejer at præge årets gang i Aalborg Kloster, desværre har måttet aflyses. Det har ikke mindst påvirket beboerne i klostrets 25 boliger.

Til gengæld har der på anden vis været aktivitet inde og ude. Året igennem har dygtige håndværkere arbejdet flere steder i klostret. Takket været en flot donation fra Det Obelske Familiefond er de historiske lokaler renoveret (i pagt med de oprindelige), et helt nyt anretterkøkken og et handicaptoilet er næsten færdigt, og samtidig er et tidligere vaskehus i Damernes have – det smalle stykke jord mellem klostret og Gravensgade – ombygget og udvidet, så der i foråret her vil være en helt ny bolig klar til udlejning.

Vi glæder os meget til, at vi engang i 2021 får mulighed for at vise lokalerne frem.

I Aalborg Kloster har vi året igennem oplevet en stor opbakning til stedet. Tak for det. Vi håber som alle andre, at det nye år igen vil give os mulighed for at mødes – og for atter at kunne byde besøgende indenfor.

Rigtig glædelig jul og godt nytår.

Med venlig hilsen
Søren Wormslev
Konstitueret klosterforstander

Vinterlys i Aalborg Kloster

Lys i mørket. Foto: Ole Jespersen.