Ofte stillede spørgsmål om bolig i Aalborg Kloster

At overveje en bolig i Aalborg Kloster udløser ofte en række spørgsmål. Vi prøver her at besvare nogle af de oftest stillede.

Er der stadig munke og nonner i klosteret?
I forbindelse med reformationen i 1536 blev klosterfunktionen nedlagt, og siden har der ikke boet munke og nonner – eller brødre og søstre, som de retteligt var – i Aalborg Kloster.
Skal man opfylde særlige betingelser for at få en bolig i Aalborg Kloster?

Vedtægterne stiller krav om, at kvinder skal være fyldt 50 år og mænd skal være fyldt 60 år for at komme i betragtning til en bolig i Aalborg Kloster. Endvidere skal ansøgere være bosiddende i Aalborg Stift på ansøgningstidspunktet.

Hvordan kommer man i betragtning til en bolig i Aalborg Kloster?

Hvis du er interesseret i en bolig i Aalborg Kloster, skal du være med på vores interesseliste. Når en bolig er ledig i klosteret, vil alle på interesselisten få direkte besked via e-mail med informationer om boligen og tidspunkt for fremvisning. Læs mere om interesselisten via dette link.

Hvor lang er ventetiden på en bolig i Aalborg Kloster?
Det er meget svært at svare på, for vi ved aldrig, hvornår vi får ledige boliger. Men typisk er det 1-2 om året – nogle år ingen, andre år flere.
Aalborg Kloster har ikke som sådan en venteliste til boliger, men en interesseliste. Er man med på interesselisten, får man besked, når en bolig er ledig til udlejning. Herefter ansøger man på den aktuelle bolig, hvis netop denne bolig har interesse. Klosterforstanderen, klosterportneren og bestyrelsen for Aalborg Kloster vil herefter vurdere ansøgningerne og udvælge den/de kommende beboer(e). Alle forhold inddrages i udvælgelsen – og ingen har på forhånd præference.
Læs mere om interesselisten via dette link.
Er Aalborg Kloster et plejehjem?
Nej, Aalborg Kloster er ikke et plejehjem, og man skal være selvhjulpen, når man flytter ind. Plejebehov kan naturligvis opstå med tiden, og klosterets beboere kan naturligvis gøre brug af de offentlige eller private muligheder for hjemmepleje og lignende.
Kan man få boligsikring som beboer i Aalborg Kloster?
Det er muligt at søge boligsikring efter gældende regler for området.
Er det kun enlige, der kan bo i Aalborg Kloster?

Nej, Aalborg Kloster har også boliger, der er velegnede for par. Vi har 26 boliger, der er meget forskellige i indretning og størrelse, og såvel par som enlige mænd og kvinder er velkomne i Aalborg Kloster. Blot skal man opfylde alderskrav og være bosiddende i Aalborg Stift på ansøgningstidspunktet.

Må man som beboer benytte klosterets grønne områder?
Ja, og der er flere muligheder. Bag kirkefløjen ligger beboernes have, og inde i klosterkomplekset ligger klosterhaven, der tidligere var munkenes abildgård. Begge haver må benyttes af beboerne. Desuden er i sommerhalvåret flere siddegrupper rundt om på klosterets område, og disse kan også benyttes af beboerne. Så der er rig mulighed for at komme ud i det gode vejr. Der er også altid mulighed for at give en hånd med, hvis fingrene kribler efter lidt havearbejde.
Kan man have sin bil med til Aalborg Kloster?
I forhold til antallet af boliger er der et begrænset antal parkeringspladser i klostergården. Klosterbeboere med bil betaler for parkeringstilladelse.
Må man have husdyr i Aalborg Kloster?
Nej, det er ifølge reglerne ikke tilladt at holde husdyr i Aalborg Kloster. Se reglerne via dette link.
Hvad med rygning og levende lys?

Vi har aftalt, at der ikke må ryges og anvendes levende lys i Aalborg Kloster. Dette er både for at passe på hinanden og de historiske bygninger.

Er der TV- og internetforbindelse i Aalborg Kloster?
Alle boliger i Aalborg Kloster har kablet forbindelse til Stofa. Den enkelte beboer skal selv bestille og betale for den ønskede TV-pakke og internethastighed hos Stofa. Ønsker man ikke gøre brug af Stofa, har man også mulighed for at vælge en anden fx trådløs udbyder. Stofa er et tilbud – ikke et krav.
Skal man være medlem af Folkekirken for at bo i Aalborg Kloster?
Nej, der er ikke krav om medlemskab af Folkekirken eller andet kirkeligt tilhørsforhold for at bo i Aalborg Kloster.