Springvandet ved
Aalborg Kloster

Byens ældste springvand fortæller spændende historie.

Ved Aalborg Kloster står byens ældste springvand. Det har det gjort siden 1958, men springvandets historie går tilbage til 1800-tallet, hvor det var en vigtig del af Aalborgs drikkevandsforsyning. Dengang stod springvandet på et sted, der i dag er ud for Spar Nords bygning på Østeraagade, og her havde midtbyens borgere mulighed for at hente rent drikkevand, der kom fra Blegkilde.

I 1873 blev springvandet fjernet og sat på depot hos kommunen, men i 1883 godkendte byrådet, at springvandet kunne stilles op i Det militære Anlæg, Karolinelund. Her pyntede det frem til 1946, hvor Karolinelund blev omdannet til forlystelsespark og springvandet kom til at stå i vejen for indretningen af parken.

Nu blev springvandet sat på depot hos stadsgartneren frem til 1958, hvor det blev installeret ved Aalborg Kloster. Haveanlægget omkring springvandet færdiggjorde stadsgartneren i 1959, og siden har det glædet byens borgere, klosterets beboere og ikke mindst tusindvis af turister at se det smukke gamle springvand, der normalt er i drift fra 1. maj til umiddelbart efter efterårsferien.

Hør mere om springvandets spændende historie på en guidet rundvisning i Aalborg Kloster.

Bestil en rundvisning i Aalborg Kloster