Lokale­udlejning i
Aalborg Kloster

Unikke historiske lokaler til møder, kurser, udstillinger, koncerter mv. i Aalborgs centrum

De historiske lokaler i Aalborg Kloster kan lejes af fx foreninger, offentlige eller private institutioner, virksomheder og grupper. Lokalerne kan lejes for en enkelt dag, en weekend – eller for en periode.

Eksempler på arrangementer i de smukke lokaler kan være møder, produktpræsentation, kunst- og kunsthåndværkerudstillinger, julestue, pressemøder, medarbejdermøder, koncerter, vinsmagning og teaterforestillinger.

Ved kirkelige handlinger (dåb, konfirmation, vielse, begravelse), der afholdes i Klosterkirken, kan der være mulighed for at leje lokalerne eller Klosterhaven til afholdelse af reception eller mindesammenkomst.

Lokalerne og Klosterhaven kan ikke lejes til øvrige private fester, arrangementer, sammenkomster, ceremonier eller til andre formål, der strider imod Aalborg Klosters historie og tradition.

Leje af lokalerne samt drøftelse af arrangement sker via kontakt til Klosterportneren. Find kontaktoplysninger her.

Udlejning af lokalerne inkluderer ikke service, bestik, duge, servietter, viskestykker, karklude og lignende udstyr. Lejer skal selv medbringe dette.

Klosterets borde og stole kan anvendes efter aftale.​

Rygning er ikke tilladt i Aalborg Kloster.

Det er ikke tilladt at anvende levende lys i Aalborg Klosters lokaler. Efter aftale kan Aalborg Klosters LED stearinlys (kronelys) og stager anvendes. Lejer sørger selv for AAA-batterier.

I refektoriet står et nyere og velfungerende Yahama flygel, som udelukkende efter nærmere aftale med Aalborg Kloster kan benyttes af øvet pianist.

Af hensyn til beboerne i Aalborg Kloster skal arrangementer være afsluttet kl. 23.00.

Lokalerne skal afleveres rengjorte, ryddelige og med samme bord/stoleopstilling, som de blev modtaget.

 

Priser pr. 1. januar 2023

Refektorium og priorstue
1 dag, 4.000,- kr.
2 dage, 6.500,- kr.
Flere dage, spørg om pris

Klosterhave med adgang til toilet
1 dag, 2.500,- kr.
2 dage, 4.000,- kr.

Refektorium, priorstue og klosterhave
1 dag, 5.500,- kr.
2 dage, 7.000,- kr.

Munkegangen i Aalborg Kloster

Munkegangen i Aalborg Kloster efter renovering i 2020-2021. Foto: Ole Jespersen.

Fakta om udlejning

Hvor store er lokalerne?

Lejemålet kan omfatte:
Refektoriet: ca. 7,3 m x 14,5 m, ca. 102 m2, opvarmet, to søjler midt i salen.
Priorstuen: 7,1 m x 7,1 m, ca. 50 m2, opvarmet, en søjle midt i rummet

Munkegangen, Kapitelsalen og Sakristiet kan benyttes efter nærmere aftale. Disse rum er uopvarmede.

Hvor mange personer kan der være i lokalerne?

OBS. Med Corona-restriktioner kan der gælde andre regler vedrørende deltagerantal.

Med inventar (borde, stole og lignende) er lokalerne godkendt til 80 personer. Uden inventar er op til 150 personer tilladt. Antal er inklusive eventuel betjening og underholdere. Den fulde ordlyd af tilladelsen er opslået i lokalerne, og det er lejers ansvar, at disse regler overholdes.

Vi anbefaler, at antallet til spisning ikke børe være over 50-55 personer. Til kaffebord fungerer lokalerne fint op til 70-75 personer.

Kan vi låne borde og stole?

Ja, det er muligt anvende Aalborg Klosters borde og stole.

Vi har 80 stole svarende til det tilladte antal siddende gæster i refektoriet.

Desuden har vi følgende borde:
5 stk. 80 x140 cm
10 stk. 80 x 180 cm
6 stk. høje, runde caféborde Ø60 cm.

Er der køkkenfaciliteter?

I forbindelse med de historiske lokaler er der et mindre anretterkøkken med kaffebrygger, elkedel, opvaskemaskine og køleskab med lille fryser.

Hvis arrangementet inkluderer spisning, anbefaler vi, at der træffes aftale med en restauratør om et totalarrangement. Flere restauranter og cafeer omkring klosteret er vant til at levere til arrangementer her.

Hvis du vælger en restauratør, der ikke tidligere har lavet et arrangement i Aalborg Kloster, så lad restauratøren, inspektøren eller kokken komme forbi for at planlægge logistikken.

Lejer skal selv medbringe viskestykker, karklude, køkkenrulle og lignende.

Hvad med strøm ?

Der er 240 V stikkontakter i de historiske lokaler. Desuden er der adgang til to 16A CEE, 5-polede udtag.

Lejer medbringer selv de nødvendige kabler, stikdåser mv.

Ved behov for strøm til større lyd- og lysanlæg mv. skal der trækkes kabler fra Aalborg Kommunes forsyning fx på C. W. Obels Plads. Lejer laver selv aftale med Aalborg Kommune. 

Hvad med wi-fi internet ?

Aalborg Kloster tilbyder ikke wi-fi internetforbindelse i de historiske lokaler. Men der er normalt fin forbindelse, når lejere anvender egen mobiltelefon eller lignende som access point.

Hvad med Koda, Gramex, Smiley, beredskabsplan mv. ?

Det er arrangøren, der selv skal sørge for anmeldelse af arrangementet til KodaGramex, smiley-ordning eller andre relevante myndigheder, hvis dette er påkrævet for arrangementet. Ligeledes skal arrangøren selv sørge for beredskabsplan, hvis det er påkrævet for arrangementet.

Parkering

Der er ikke mulighed for parkering i Klostergården – bortset fra kortvarig af- og pålæsning. Læs mere om parkering via dette link.

Bemærk, at indkørsel til klostergården er gennem vognporten, hvorfor lastbiler og andre høje køretøjer ikke kan køre helt ind i klostergården.