Rundvisning i
Aalborg Kloster

Få næsten 600 års historie om Helligåndsklosteret fortalt på guidede rundvisninger.

Aalborg Klosters næsten 600-årige historie spænder vidt fra Maren Hemmings første Helligåndshus over Helligåndskloster og Stiftshospital til det nuværende kloster med bevarede historiske lokaler og 27 nutidige boliger.

En guidet rundvisning i Aalborg Kloster giver mulighed for at komme ind bag de tykke mure i et af Nordeuropas bedst bevarede klosteranlæg. Her kan du blandt andet opleve munkenes spisesal, priorens stue og ikke mindst den smukke munkegang og kapitelsalen med enestående kalkmalerier fra 1500-tallet.

På en rundvisning vil du også høre om Latinskolen og Churchill-Klubben, der begge er en del af den spændende historie på stedet.

Klosterkirken kan være optaget af kirkelige handlinger, hvorfor den ikke altid kan være med i de guidede rundvisninger.

I juli og august er der fast programsatte sommerrundvisninger, men det er også altid muligt at bestille en guidet rundvisning. Læs mere om guidede rundvisninger via dette link.

I begrænset omfang er der mulighed for at bestille en Forstanderrundvisning, hvor klosterforstanderen eller klosterportneren viser rundt. Læs mere om Forstanderrundvisning via dette link.