Klosterhaven

Tidligere Munkenes Abildgård

Munkenes Abildgaard – også kaldet Klosterhaven – er den mest centrale have i Aalborg Kloster. Haven er placeret imellem Klosterkirken, Skolefløjen og Mellemfløjen. Her vender den mod syd ud mod Latinergyden og Historisk Museum. Eneste indgang til Klosterhaven findes gennem Refektoriet, Munkegangen samt en smal havedør fra Latinergyden.

Klosterhaven er et historisk haveanlæg, der fra Klosterets tidligste år har været munkenes forrådshave for såvel lægeurter som frugt og grønt. Haven emmer af historie og mental ro, og man fornemmer virkelig middelalderen omkring sig.

I 1907 blev haven restaureret. Kgl. Bygningsinspektør Hack Kampmann satte streger og linjer på haven. Bl.a. en meget stor og smuk pergola samt en imponerende granitsætning med cirkulære linjer.

Klosterhaven har igennem mange år levet sit eget meget stille liv. En stor kvalitet i sig selv midt i byens pulserende liv. Frem til foråret 2018 var Klosterhaven forstanderens private have. Ved forstanderskiftet har Klosterets beboere haft adgang til også denne del af Klosterets haveanlæg.

Det er et ønske, at Klosterhavens helt særlige kvalitet fremover bliver delt med mennesker med særlig interesse herfor. Der stiles således imod, at havens ro og særlige stemning åbnes for mindre grupper på fastsatte tidspunkter mod betaling. Det kan være et særligt element ved de mange rundvisninger i Klosteret, ved udlejning af de historiske lokaler eller i forbindelse med afholdelse af kirkelige handlinger i Klosterkirken. Eksempelvis i forbindelse med et dåbs- eller bryllupsarrangement i Klosterkirken.

Det bliver næppe smukkere og mere stemningsfyldt end at gå fra Klosterkirken via Latinergyden gennem den smalle dør ind i pergolaen til havens centrum, hvor et glas champagne venter hele bryllupsselskabet, mens tonerne fra Klosterkirkens orgel stadig kan høres.

Angående priser, følg venligst dette link.

Klosterhaven er centralt placeret mellem Skolefløjen tv. og Klosterkirken,
I baggrunden det gamle posthus tv. og Historisk Museum.