Springvandsjubilæum lørdag den 27. april

’Det er en stor glæde, at Aalborgs ældst bevarede springvand kan fejre, at det efter en omskiftelig tilværelse nu i 60 år har stået trygt og smukt i haven foran porten til Aalborg Kloster. Aalborg Kommune ejer springvandet, men vi nyder det i hverdagen sammen med tusindvis af turister’, siger klosterforstander Flemming Møller Mortensen.

Springvandet har siden ca. 1840 været en del af Aalborgs forskønnelse og har haft en meget omskiftelig tilværelse. Først opstillet midt på Nytorv, i forbindelse med overdækningen af Østeraa måtte det fjernes og røg i depot. Herefter blev det i slutningen af 1800-tallet stillet op i Karolinelund. Også her blev det tilovers og røg atter engang i kommunens depot. I 1959 havde stadsgartneren afsluttet genopstillingen af springvandet og færdiggjort anlægget lige indenfor klosterets gitterport. Her udgør det sammen med haveanlægget/Paradispladsen en sand oase i Aalborgs hjerte. Der er offentlig adgang, og bænkene omkring springvandet bliver flittigt brugt af aalborgensere og turister.

Jubilæumsmarkeringen finder sted lørdag den 27. april kl. 11.00-12.00 ved springvandet på Klosterjordet 1, Aalborg Kloster.

Der vil blive holdt tale ved klosterportner Ole Jespersen, som har gravet historisk i springvandets tilblivelse og historie. Også klosterforstander Flemming Møller Mortensen taler om glæden ved springvandet. Som han udtrykker det:

’Om end vores springvand er mindre end Storkespringvandet i København, så er der grund til at glæde sig over en vis lighed og forskellighed. De minder lidt om hinanden i konstruktion. Men på Amagertorv i København er der stress og jag i døgnets 24 timer – hos os på Paradispladsen omkring springvandet i Aalborg Kloster er der fred og ro, og den bedste ramme for fordybelse. Måske har netop denne stemning ved springvandet bidraget til, at Aalborg Kloster netop er optaget i Michelins rejseguide 2019’.

Udover taler vil der blive sunget og skålet. Alle er velkomne.

Nærmere info ved klosterportner Ole Jespersen på 29269210.