Aalborg Operafestival åbner med helt særlig forestilling i Aalborg Kloster

Torsdag den 8. august, kl. 21.00-22.00 afvikles åbningskoncerten ved Aalborg Operafestival – for første gang i klostergården ved Aalborg Kloster.

Der venter publikum en helt særlig oplevelse, idet festivalleder Peter Rønn har sammensat et hold af landets største kunstnere inden for opera, jazz, elektronika, videokunst og lysdesign. I anledning af 500-året for skabelsen af Aalborg Klosters kalkmalerier vil disse kalkmalerier spille en central rolle i forestillingen.

Den udendørs forestilling er særligt skabt til den smukke middelalderlige klostergård, hvor endevæggen, Kirkefløjen, bliver forvandlet til et 60 kvadratmeter stort lærred. Her vises lysdesign og kunstnerisk bearbejdede videoprojiceringer af kalkmalerierne, der spiller sammen med værket Corpus fremført af jazzikonet Palle Mikkelborg og DJ Mike Sheridan, som akkompagnerer mezzosopran Helene Gjerris.

Efter den officielle åbningstale vil dette års modtager af Aalborg Operapris blive afsløret. Operaprisen består af et legat fra Det Obelske Familiefond samt et engagement med Aalborg Symfoniorkester. Juryen består af de danske operachefer samt de mest betydningsfulde danske operajournalister.

Prismodtageren sætter Aalborg Operafestival officielt i gang med en velvalgt tone, og uropførelsen af værket Corpus begynder.

 

Medvirkende

Helene Gjerris, mezzosopran
Palle Mikkelborg, trompet
Mike Sheridan, Cristal Baschet og elektronika
Vibeke Bertelsen, videokunst
Mariliis Kundla, lysdesign
Peter Rønn, idé og iscenesættelse

Billetter kan købes via dette link:
https://www.aalborgopera.dk/kalender/corpus-2019/

Bemærk, at der ikke er parkeringsmulighed i Aalborg Kloster.