Rundvisning

​Aalborg Kloster er en væsentlig del af den danske kulturarv. Derfor er der dagligt mange grupper, små og store mellem hinanden, som kommer ind i klostergården og nyder stilheden her lige midt i Danmarks næststørste provinsby. Vi vil også gerne åbne vore døre for "hele befolkningen". Det er derfor muligt at bestille en rundvisning, som fører de besøgende gennem dele af klosteret, som ellers er lukket. Samtidig hører I om den spændende historie, lige fra Maren Hemmings stiftede et Helliggejsthus den 20. august 1431, om klosterperioden, omvæltningerne både før og efter Reformationen, tiden efter Reformationen lige op til i dag (incl. den spændende historie om Churchillklubben, som under Anden Verdenskrig blev stiftet på Aalborg Kloster (ja, den er filmatiseret som "Drengene fra St. Petri).

Der gennemføres årligt omkring 125-150 rundvisninger i Aalborg Kloster. Rundvisningen fører jer gennem de historiske lokaler – og klosterets lange og spændende historie vil efter et sådant besøg fremstå lyslevende for jer.

De besøgende er typisk virksomheder, foreninger, turister, personalegrupper, private – eller andre, der har lyst til en spændende indføring i Aalborgs og Aalborg Klosters historie fra 1431 til i dag.

En rundvisning tager typisk 1 – 1½ time, men kortere rundvisninger kan aftales, hvis der ikke er så meget tid til rådighed. Ved de kortere ture aftales direkte mellem gruppen og guiden, hvilke dele af klosteret, der skal elimineres ved gennemgangen.

 
Guide kan bestilles gennem FOF (9813 8233) – eller direkte til de turistguider, som er opført på Aalborg Turistbureaus hjemmeside http://www.visitaalborg.dk/aalborg/book-en-guide-i-aalborg.


Guiderne er alle godt inde i stoffet, og de vil benytte deres viden og erfaring til at planlægge en rundvisning, der er afpasset efter netop Jeres profil.

Udover betaling til guiden, betales der et gebyr til Aalborg Kloster. Dette gebyr er indregnet i den pris, I får oplyst ved guide-bestillingen. Den samlede betaling afregnes gennem FOF – og gebyret går til dækning af klosterets driftsudgifter.​

Forstanderrundvisning

I begrænset omfang er det muligt at få en særlig forstanderrundvisning i Aalborg Kloster. Prisen er 2.000 kroner for et hold og er inklusive ovennævnte gebyr til klosteret. Hele beløbet går ubeskåret til Aalborg Klosters driftsudgifter. Denne rundvisning tager ca. 1½ time, og omfatter også dele af Klosteret, som ikke indgår i de sædvanlige rundvisninger.


Ring til klosterforstanderen på tlf. 9812 0205 for at lave aftale om forstanderrundvisning.


Klosterforstanderen kommer gerne ud i din forening og fortæller om Aalborg Kloster. Prisen er 1.200 kroner – og dette beløb går ligeledes ubeskåret til dækning af Aalborg Klosters driftsudgifter. 

Sommerrundvisninger 2018

Hver tirsdag og torsdag i perioden 3/7 - 16/8 2018 arrangerer Aalborg Guideforening rundvisninger i de historiske bygninger. 

Turen begynder klokken 14.00 og varer omkring 1½ time. Man møder i klostergården, hvor man køber sin billet af turistguiden (50 kroner, børn under 12 år er gratis) - mød i god tid, for når først rundvisningen er gået i gang, er det ikke længere muligt at finde gruppen. I flere sommerrundvisninger fremvises i 2018 endvidere Klosterkirken.

Aalborg​ Kloster

CVR: 19338010

Klosterjordet 1

9000 Aalborg​

Tel: 98 12 02 05